ERDÉLYI, SZÉKELYFÖLDI SÍTEREPEK, SÍKÖZPONTOK

Hójelentés Székelyföldről A régióban a meleg napok után széllel és esővel együtt ma (jan. 18) megérkezett az újabb havazás, így az eljegesedett sípályák ismét jól sízhetővé vállnak a hétvégére. A fő utak jól járhatóak, a sípályákat megközelítő mellékutak helyenként jegesek, havasak, nehezebben járhatóak, a hólánc használata minden sípálya megközelítésénél ajánlott. A téli gumi használata nov. 1. - márc. 31 között Romániában kötelező!
Hargitafürdő: -3 C fok van, a hó vastagsága 25 cm. El kezdett havazni, s a Csipike sípálya sízhető, a hétvégén működni fog a jégpálya, a hópánkó, a korcsolyapálya, a Csipike, a Kossuth és az Ozon sípálya. Az Ozon Hotelnél és a Hargita Menedékháznál bérelhető hószán, a síkölcsönzők (3 sí- és szánkókölcsönző + egy korcsolyakölcsönző) is nyitva vannak (részletek alább).
Madarasi Hargita: - 5 C fok van, a hó vastagsága 30 cm. A Kicsi Súgó sípályán van lehetőség péntekenként és szombatonként 18 és 20 óra között esti sízésre. napközben a Nagy Mihály pálya alsó szakasza, a Súgó, a Kicsi Mihály és a Csillagösvény is használhatók, jelenleg a Súgó felvonó, a Nagy Mihály felvonó, és a Súgó bébi felvonók működnek. A Nagy Mihály felvonóval a “Körpálya” használható, azaz a Csillagösvény – Kicsi Mihály – Súgó Fal útvonal. Megnyílt Románia legjobbnak számító Hóparkja, amelyet még a szezon előtt átalakítottak a működtetők, nagy ugratót kialakítva. amelyről egy kiszélesített pályaszakaszon keresztül lehet átcsúszni a kisebb ugratókat, csúszókorlátokat, fanboxokat és egyéb elemeket tartalmazó gyakorló részhez. A Hóparkban védősisak viselése ajánlott! A sípályát könnyebben a Szentegyháza felől érdemes megközelíteni annak, akinek éppen nem Ivóban van a szállásfoglalása.
Bucsin sípályák: -2 C fok, a hó vastagsága 35 cm, a hó és pálya viszonyok kiválóak, a megközelítés viszonylag könnyű (a főúttól kb. 150-200 m-re vannak a pályák). A felvonók működnek...
Szováta sípálya: -1 C fok, a hó vastagsága 20 cm, a közepes nehézségű sípályán a sízési feltételek elég jók, a sípályát megközelítő 5 km-es erdei úton célszerű terepjáró vagy a hólánc használata!
Homoródfürdő: -1 C fok van, a hó vastagsága 20 cm, a sípálya a DN13A jelű műút mentén van, a sífelvonók a hétvégén működni fognak...
Küldjön be Ön is hójelentést, fotót, információt szerkesztőségünk címére: office@szekelyszallas.hu | facebook Frissítve: 2013.01.18.
A címre kattintva megtekintheti a sípálya bemutatónkat, leírásokat, árakat, a képre kattintva a pedig székelyföldi sípályákat nagy méretben.
 A leírásokhoz csatoltuk a sípályaszállásokat
 és a közeli ajánlott  szállásokat is!