Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

A Visit Harghita alkalmazáson is követhető lesz a Hargita Gyöngye Rali

Hargita megye hivatalos turisztikai mobilalkalmazásán élőben követhető lesz a 27. Hargita Gyöngye Rali, amely Székelyudvarhelyen és környékén zajlik július 12-13-án.

Hargita Megye Tanácsa és a megyei tanács kezdeményezésére és támogatásával létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) a LiveEvent segítségével az online platformon keresztül szeretné eljuttatni az évente megrendezett futam hangulatát azokhoz az emberekhez, akik nem tudják a helyszínen követni az eseményeket.

A 27. Hargita Gyöngye Ralin a felvezető autókkal együtt hetvennyolc páros fog rajthoz állni. A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatóját július 11-én, csütörtökön tartják 12 órától a székelyudvarhelyi Küküllő szállodában, a megnyitó pedig aznap este 8 órától kezdődik a Márton Áron-téren.

Az élő közvetítés a Visit Harghita alkalmazáson a világ bármely pontján követhető lesz, illetve az applikáció segítségével a rendezvény megtekintésén túl az érdeklődők informálódhatnak Hargita megye turisztikai látványosságairól, programokról, szálláshelyekről és más eseményekről, de a rali részletes programja is megtalálható a platformon, három nyelven.

A Visit Harghita applikáción első alkalommal Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséje volt követhető magyar és román nyelven, de tervben van további Hargita megyei események közvetítése is a platformon. A rendszer legújabb tartalmai között szerepelnek a taxitársaságok, a gyógyszertárak és a Hargita megyei fesztiválok listái, de a szálláshelyek esetében az is megtalálható, hogy hol fogadnak, vagy épp nem fogadnak el üdülési jegyeket.