2013. jún. 12.

Szakmai konferenciát rendeztek Székelyudvarhelyen 2012. június 1-jén

 

 

 

 

 

 

 


2013. jún. 12.

Szakmai fórumot rendeztek Gyergyószentmiklóson
Szakmai találkozót szerveztek április 21-én a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozatán, a Csíky-kertben. A rendezvényre a turizmusban érintett vállalkozókat, önkormányzatok képviselőit, valamint a turizmus és kultúra-gazdaság szakértőit, egyetemi oktatókat és hallgatókat hívtak meg.

2013. jún. 12.

Turisztikai pályázatokat valósítottak meg a Súgó-barlangnál
A gyergyói Súgó-barlanghoz látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Barti Tihamér megyei tanácsos október 27-én, szombaton, a megyei tanács által támogatott pályázatokból ugyanis a Gyilkostó Adventure Egyesület felújította a helyi turisztikai infrastruktúrát, tiroli kötélpályát épített ki, rendbe tette a a barlang környezetét, és felszereléseket vásárolt.

2013. jún. 12.

A Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti Parkot magába foglaló ROSCI0027,  ROSPA-0018 Natura 2000-es természetvédelmi területek népszerűsítése„ elnevezésű, Amoeba Öko Központ Egyesület által kivitelezett pályázat befejező tevékenységeként egy 2 x 1 méteres, figyelemfelkeltő tábla lett elhelyezve a Békás szorosban, egy  sziklafalon, amely a tiltott havasigyopár kereskedelemmel kapcsolatos természetkárosításra hívja fel a figyelmet.

2013. jún. 12.

Környezetvédelmi konferenciát rendeztek Marosfőn
Környezetünk szolgálatában címmel tartott szakmai konferenciát a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás április 13-án, pénteken Marosfőn.

2013. jún. 12.

Egyedi mézeskalácsház-dizájnnal jelentkezett a Mesés Székelyföld stand a második alkalommal megrendezett Ízek és Borok kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban november 23–25-én. A standon idén Hargita Megye Tanácsa közösen képviseltette magát Sepsiszentgyörgy önkormányzatával.

2013. jún. 12.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás idén ősszel megrendezi a Generációk iskolája című eseménysorozatot, amely a Fiatalok Hargita megyében 2020 koncepció része, célja a fiatalok mint értékes erőforrás bevonása a megye fejlődési folyamataiba, valamint az, hogy hozzájáruljon a megye általános társadalmi fejlődéséhez.

2013. jún. 12.

Konferenciát rendeztek a kultúra fejlesztési szerepéről

– A kultúra az a szegmens, amelyben az önkormányzatok a legnagyobb szabadságot kapják, hogy megvalósíthassák elképzeléseiket, így Hargita megyében is a kulturális stratégia valósítható meg leginkább 

2013. jún. 12.

A turizmus szerepe a területi fejlesztésben – ezzel a címmel szervezte meg a Csiky-kerti egyetem immár hagyományosnak mondható konferenciáját. Az előadók egyértelművé tették, az idegenforgalom egy olyan iparág, amelyre érdemes odafigyelnie, sőt kötelessége is ez a települések vagy régiók önkormányzatainak, hiszen a turizmusban rejlő lehetőségek kihasználása az egész gazdasági és társadalmi élet számára fejlődést hozhat.

2013. jún. 12.

Kutatást és környezetvédelmet támogat a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

Öt civilszervezet írt alá finanszírozási szerződést és négy fiatal kutató vette át díját a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatójától és Hargita Megye Tanácsa elnökétől július 3-án a csíkszeredai megyeházán.

2013. jún. 12.

Kulturális menedzsmentről szóló szakmai találkozót rendeztek

Városi és vidéki környezetben tevékenykedő szervezetek menedzserei és munkatársai számára szervezett szakmai találkozót a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás október 24-én, szerdán a csíksomlyói Multifunkcionális Központban. A rendezvény partnere Hargita Megye Tanácsa és a PONT Csoport, támogatója pedig az Országos Kulturális Alap.

2013. jún. 12.

Sikeresnek érzik a résztvevők és a szervezők is azt az interaktív, környezeti nevelés célú tábort, melyet aBékás-szoros–Nagyhagymás Nemzeti Parkban tartottak Gyergyószentmiklósról, Csíkszentdomokosról és Balánbányáról érkező középiskolások számára, a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás által támogatott programban.