2013. jún. 12.

Egyedi mézeskalácsház-dizájnnal jelentkezett a Mesés Székelyföld stand a második alkalommal megrendezett Ízek és Borok kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban november 23–25-én. A standon idén Hargita Megye Tanácsa közösen képviseltette magát Sepsiszentgyörgy önkormányzatával.

Székelyföld volt a fő vendége az idei budapesti Ízek és Borok kiállításnak: a magyarországi és nemzetközi ételek-italok mellett Sepsiszentgyörgy, valamint Hargita megye kulináris és turisztikai értékeit is bemutatták a hétvégén a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a Mesés Székelyföld standon. A háromnapos rendezvény változatos programot kínált az érdeklődőknek, turisztikai irodák, hotelek, panziók mutatták be ajánlataikat. A színpadon a csíkszeredai Köpice neptáncegyüttes felcsíki zenével szórakoztatta a közönséget, illetve táncot oktatott, míg a Kalagor zenekar autentikus csángó népdalokat és meséket adott elő. Fellépett továbbá a sepsiszentgyörgyi Dancs Annamari, a Budapesti Operettszínház művésze, aki operett- és musicalszerzeményeket adott elő.
A székelyföldi stand egyedi mézeskalácsház-dizájnnal rendelkezett, ahol a Székely Játékok és a Székely Legendárium csapata sok érdekességgel várta a látogatókat, többek közt a Legendárium vetítettképes, mesés előadásával. A székely kézművesek bemutatták a mézeskalács, nemez, szalma karácsonyfadíszek készítését, amibe be is lehetetett kapcsolódni. A látogatók a bútorfestésbe és a korongozásba is betekinthettek, és belekóstolhattak a székely gasztronómiai specialitásokba.
A Székelyföld köszöntése című hivatalos megnyitón Hargita Megye Tanácsa részéről Becze István tanácsos üdvözölte a jelenlévőket.
– Öröm számomra, hogy részt vehetek az Ízek és Borok kiállításon Hargita megye képviseletében. Elhoztunk ide egy parányi részt Székelyföldből, de nagyon sok mindent hagytunk otthon. Innen pár száz kilométerre van egy kisebb Magyarország csodás tájakkal, borvizekkel, vendégszerető emberekkel. Célunk minél több anyaországi meggyőzése arról, hogy látogasson el hozzánk, és meglátja, hogy visszatérő vendég lesz, hisz ezek a kapcsolatok örökre élnek, generációról generációra – mondta Becze István.

Budapest, 2012. november 24.

Bővebben...

Vissza