2014. okt. 01.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás fotópályázatot hirdetett Ember és természet címmel. A beérkezett több mint 180 alkotás közül 2014. szeptember 30-án háromtagú zsűri (Túros Eszter művészettörténész, Ferencz Hunor operatőr és Iochom Zsolt fotóriporter) választotta ki a díjnyertes fotókat.

Íme az eredmények:

 

 

I. díj – Tarczali Éva / Csíkszentlélek

 

 

 

II. díj – András Tamás / Lövéte határa

 

 

 

III. díj – Puxler István / Telekfalvi életkép

 

 

 

Dicséret – Bányász Emerencia / Paraszt sikoly

 

 

 

A pályázatra nyári tematikus fényképeket vártunk három fő témakörben. Az első a Vissza a természetbe, a városi hétköznapjait a betondzsungelben töltő, hétvégén vagy egyedi alkalommal a természetben néhány órát, napot eltöltő emberek találkozása a lehengerlő tájjal, a tiszta levegővel, a színkavalkáddal. Másik fő témakör A táj szépsége, amikor előtérben van az ember, háttérben a természet. Harmadik témakör a Család a természetben, amelyben a családi pillanatokat megragadó fényképeket kellet készíteni, amikor együtt a család, közös program, lehengerlő a környezet, maradandóak az élmények.

 

A fotópályázat első helyezettje 400 lejt és a későbbiekben egy fotókönyvet kap a beküldött munkákból, a második helyezett 250 lejjel és egy fotókönyvvel gazdagodik a beküldött munkákból, a harmadik helyezett pedig 150 lejt és ugyancsak egy fotókönyvet kap a benevezett alkotásokból. A díjazás nem témánként lesz, hanem összesített formában.

 

Gratulálunk minden pályázónknak, köszönjük a sok gyönyörű felvételt! FOTÓGALÉRIA

 

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkaközössége

Vissza