2014. okt. 22.

A projektben részt vevő négy sípálya ügyvezetője és a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke a napokban aláírta a Hargita sírégió alapszabályát, ezzel letéve egy modern síturizmus alapkövét Székelyföldön. A szóban forgó négy sípálya a homoródfürdői Lobogó pálya, a gyergyócsomafalvi Veresvirág pálya, illetve a bucsin-tetői Havas Bucsin és Bogdán pálya.

A csíkcsicsói közbirtokosság tulajdonában lévő hargitafürdői Kossuth és Miklós pálya egyelőre nincs benne a rendszerben, mert noha a beléptetőkapuk már fel vannak szerelve, a hóágyúrendszer még nincs beüzemelve, így nem garantált a többi pályához hasonló minőség, ezért a vezetőtanács úgy döntött, hogy egyelőre nem írják alá a csatlakozási jegyzőkönyvet. Reményeik szerint a síszezon kezdetéig sikerül beüzemelni azt, és időben tudnak csatlakozni, így a csíki térség sem marad ki a nagyszabású megvalósításból.

A kisgyerekeknek a felvonók használata 120 cm magasságig – ami megfelel az 5-6 éves kornak – ingyenes lesz, a 120–150 cm közötti magasságúak pedig 25%-os kedvezménnyel kapható gyermekjegyben részesülnek. A 65 év fölötti korosztálynak 50%-os kedvezménnyel nyugdíjasjegy jár.

A közös rendszerben kétféle bérletet alkalmaznak, pontos, illetve szezonbérletet. Ezeknek az ára a következő:

Pontrendszer:

 

Pontszám

Ár (lej)

Teljes ár

Gyermekjegy

Nyugdíjasjegy

400

220 (0,55 lej/pont)

165

110

200

130 (0,65 lej/pont)

98

65

150

110 (0,73 lej/pont)

83

55

100

80 (0,80 lej/pont)

60

40

 

Esti sízéskor az egy felvonásra levont pontok száma megduplázódik, a pontos jegy átadható, de egyszerre csak egy személy használhatja.

 

Szezonbérlet:

                                 Ár (lej)

Teljes ár

Gyermekjegy

Nyugdíjasjegy

650

490

325

 

A szezonbérlet az esti sízésre is érvényes, névre szóló és nem adható át más személynek.

Ezeken a bérleteken kívül lesznek csak az egyes pályákra érvényes bérletek is. Ezeknek a rendszerét és árát az illető pálya igazgatósága fogja meghatározni, de nem haladják meg a rendszerben alkalmazott értékeket.

A Hargita sírégió a több pályát összefogó közös bérlettel pluszszolgáltatást biztosít az itthoni lelkes sízőtábornak és az idelátogató turistáknak egyaránt.

Vissza