2014. nov. 14.

Idén is részt vesz Hargita Megye Tanácsa a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulással a november 13–16. között megrendezett Turisztikai Vásáron a bukaresti Romexpo csarnokában. Az egységes Székelyföld brand alatt a téli sportlehetőséget és a szabadidő eltöltését népszerűsítik a román fővárosban.

A 40 négyzetméteres, tematikus, téli szezont népszerűsítő standon további hét társkiállító – Csík Info turisztikai iroda, Udvarhely Tourinfo, Borszéki Tourinfo, Sóvidék Kistérségi Egyesület, Hunguest Hotel Fenyő, Küküllő Hotel és Hargitafürdő – is részt vesz.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (HKFT) a jelenleg még fejlesztés alatt álló www.visitinharghita.ro egész megyét átfoglaló turisztikai desztinációt népszerűsítő honlapot ajánlja az érdeklődők figyelmébe, ugyanakkor a most elkészült Hargita megyét bemutató katalógust és a partner települések, turisztikai irodák szóróanyagait ismertetik. A kiállításon jelen van Mezey Zsolt, a HKFT igazgatója is, aki bízik abban, hogy a télisport- és kikapcsolódási lehetőségek megismertetésével növelni tudják a térségünkben eltöltött vendégéjszakák számát. Ezt segíti elő a nemrégiben megalakult Hargita sírégió is, amely közös bérlet bevezetésével kívánja előmozdítani a modern síturizmust Székelyföldön. A projektben részt vesz a homoródfürdői Lobogó pálya, a gyergyócsomafalvi Veresvirág pálya, illetve a Bucsin-tetői Havas Bucsin és Bogdán pálya, amelyek képviselői aláírták a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás elnökével a Hargita sírégió alapszabályát. A Hargita sírégió a több pályát összefogó közös bérlettel pluszszolgáltatást biztosít az itthoni lelkes sízőtábornak és az idelátogató turistáknak egyaránt.


Csütörtöktől vasárnapig várják a szervezők a turisztikai kínálat iránt érdeklődőket.

Vissza