2014. nov. 24.

Sikeresen befejeződött Hargita Megye Tanácsa támogatásával a Bicikliút kijelölése a Hargita-hegység gerincén című pályázat, amelyet a Csíki Hegyimentő Egyesület önkéntesei végeztek a nyár és az ősz folyamán a hegység középső és déli gerincén.

Sikeresen befejeződött Hargita Megye Tanácsa támogatásával a Bicikliút kijelölése a Hargita-hegység gerincén című pályázat, amelyet a Csíki Hegyimentő Egyesület önkéntesei végeztek a nyár és az ősz folyamán a hegység középső és déli gerincén

Lásd a mellékelt térképen a kék sáv jelzésű útvonalat – elérhető itt.

Az útvonal részben megegyezik a hegység főgerincének útvonalával, amely Marosfőről indulva több mint 70 km-en át húzódik Uzonkafürdőig. A jelenlegi pályázat nyomvonala a Fenyőke menedékháztól indul (DN 13A), és terepbiciklivel többé-kevésbé járható, a gerinc vonalát követően több mint 40 km-en vezet a Nagy-Piliskéig. Az útvonal mentén több helyen lehetőség adódik a be- és kiszállásra, például a Bilibók-pusztán, a Lucs mellékén, Szentimrei Büdösben, Mitács-pusztán.
Az útvonal teljes egészében történő megtétele jó fizikai kondícióban lévő, gyakorlott bringásoknak ajánlott, az útvonal részein történő biciklizés egynapos program keretében családoknak, diákcsoportoknak kellemes időtöltés lehet.
A környék turizmusáról, egyéb útvonalairól bővebb információ található a http://www.salvamontharghita.ro/ és a http://adiharghita.ro/ honlapon.


Csíkszereda, 2014. november 24.

Vissza