2014. nov. 18.

November 18-án a korondi Slow Tours Irodában műhelymunkán vettek részt a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai a helyi szakemberekkel egyeztetve.
Pál Zoltán, házigazda bemutatta a Slow Tours Iroda munkáját: a legfrissebb kezdeményezés a sóvidéki bicikliút-hálózat bővítése, amely összeköti a környék nevezetes látnivalóit és a Sóvidék-Hegyalja kerékpáros térkép.

A hálózat óriási, mondta, már 10 éve festik az útmutató táblákat. A Homoródok mentén Vargyasig, Madarasig, Bükszádig, ugyanaz a jelzés megy végig. (http://www.bikeroute.ro). Az útmutató táblák felállításakor mindig kell gondolni a karbantartásra is, ami kb. 3 évente aktuális. Horváth Alpár és Pál Zoltán beszámolt egy Hargita Megye Tanácsa (HMT) által szervezett tanácskozásról is, ahol a téma a megyei turisztikai finanszírozási program volt. A vitán elhangzott, hogy képzésekre, roadshowkra lenne szükség, továbbá érdemes lenne pályázatokat kiírni források foglalására, tisztítására, és a pályázatokban az átvételt meg kell szervezni, és az elvégzett munkát ellenőrizni.
Regionális TDM feladat az irányjelzőrendszer egységesítése és egy Székelyföld térkép kiadása is.
A műhelymunka fő témáját a Székelyföldi regionális turizmus szervezése adta, hiszen egységes desztinációként eladva a térséget, felvehetnénk a versenyt külföldi régiókkal is, így növelve a vendégek számát, a vendégéjszakákat és a turizmusból származó bevételt a környéken.
Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (HKFT) igazgatója számolt be a Romexpón való részvételről, és az ott szerzett tapasztalatokról. A kiállításra elkészült a három nyelvű Hargita megyei turisztikai ajánló, amely a megye földrajzi bemutatása mellett tematikusan program-lehetőségeket kínál a legkülönbözőbb érdeklődésű körű turistáknak. A kiadvány nemcsak az idegenből érkezőknek kínál programokat, hanem olyan szabadidős tevékenységeket is bemutat, amelyekre a helyi lakosok is jelentkezhetnek. Hosszúhétvégés programcsomagok is megtalálhatók  a katalógusban.

Vissza