2015. feb. 10.

Európa Jövője címmel február 5-8. között négy napos turisztikai találkozónak adott otthont Tusnádfürdő. Vasárnap a meghívott testvérvárosok küldötteivel közösen a turisztikai együttműködési lehetőségek kialakításáról értekeztek, a hosszútávú  együttműködési lehetőségek kidolgozása érdekében.

Péntek délután vette kezdetét a testvérvárosok specifikumainak ismertetése.  A maratoni előadássoroztban minden meghívott város, község vezetője, turisztikai szakembere bemutatta a saját településének jelenlegi turisztikai helyzetét, sikereit, megoldásra váró problémáit. A jó hangulatú kiselőadásokon alkalom adódott az eszmecserére, tanácsadásra, illetve az esetleges turisztikai együttműködések megbeszélésére is. A konferencia házigazdája, Albert Zoltán, háromszéki turisztikai szakember volt, aki minden résztvevő településről készült néhány meglepő érdekességgel.
Hargita megye turisztikai megvalósitásait, elképzeléseit, jövőbeli terveit Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás részéről ismertette a jelenlévőkkel.

A vidéki térségek fejlesztése, falusi turizmus fejlesztése – térségünkben ezzel  a témával kiemelkedően kell foglalkozni, hiszen az egyik olyan tényező amellyel tőkét tudunk vonzani a térségbe, így csökkenhet a fiatalok tömeges kivándorlása is – fogalmazódott meg a konferencián.

Vissza