2012. dec. 27.

Január másodikától drágulnak a sepsiszentgyörgyi és sugásfürdői szabadidőközpontok belépői. Az önkormányzat idei utolsó ülésén arról döntött, hogy új beléptető- és bérletrendszert vezet be az uszodánál és a sugásfürdői sípályáknál. Tischler Ferenc alpolgármester a Sláger Rádiónak elmondta: sportolást ösztönző bérletrendszert dolgoztak ki, jelenleg egy sí felvonás ára 1,66 lejbe kerül, és januártól a 30 felvonásra érvényes kártya vásárlása esetén is ugyanennyibe kerül az egyszeri felvonás ára.

Amennyiben ennél kevesebbszer szeretnék igénybe venni a felvonót, az ár növekedik, a legnagyobb áremelkedés legtöbb 50 banit jelent. Az alpolgármester szerint jövőtől differenciált árszabást szabnak a sugásfürdői kis és nagy sípályára. A kezdők által használt kis pálya olcsóbb lesz, mint eddig volt. A beléptető kapukat már felszerelték, január másodikától kulcstartóhoz hasonlító kártyával lehet használni. Ahányszor lehúzzák, leveszi az egységet. Ugyanakkor mindenki ellenőrizni tudja azt, hogy még hány felvonásra elegendő egység maradt a kártyáján.

A sepsiszentgyörgyi uszoda árszabását is növelni kényszerülnek mivel jelentősen nőttek a kiadások, magyarázta Tischler Ferenc, aki szerint januártól felnőttek 15 lejt-, diákok, nyugdíjasok és egyetemisták 10 lejt-, a csoportos úszótanfolyamok résztvevői 7 lejt fognak kifizetni az egyszeri belépésért. Az uszodába is bevezetik a bérletrendszert, így a négy belépéses bérletért havi 50 lejt, a nyolc belépésért 80 lejt kell majd kifizetni, megszűnik ugyanakkor a differenciált jegyár, hiszen eddig a reggeli órákban úszók kevesebbet fizettek, mint a délutániak.

A sugásfürdői sípályák hétfőn és kedden zárva tartanak, majd a következő napokban 9 és 21 óra között várják a sízőket. 10 órakor és 16 órakor lehet autóbusszal felmenni Sugásfürdőre, visszafele 13-kor és 19-kor indul autóbusz. A hat felvonásra érvényes bérlet ára 10 lejbe kerül. Januártól beléptető kapukat szerelnek, és ami több bérletrendszerre ad lehetőséget. A sugásfürdői sípályákhoz webkamerákat is szereltek, így a www.sepsi.ro honlapon lehet követni, hogy milyen a pálya állapota és hányan használják a pályákat. Sugásfürdőn naponta 12 és 20 óra között a kezelőközpont is várja a vendégeket, ahol meleg és hideg-vizes medencében lehet megmártózni, de vannak szaunák, fitneszterem és kávézó is.

Háromszék leghosszabb sípályája Kovásznán működik. Az ezer méteres pályát a nemrégiben elhunyt Lőrincz Zsigmond polgármesterről nevezte el az önkormányzat. Thiesz János a fürdőváros megbízott polgármestere elmondta, hogy a sípálya két részből áll: a baloldali 400 méteres szakaszt a kezdőknek ajánlják, a jobboldali – 42 százalékos lejtésű –, 1000 méteres szakaszt pedig a haladóknak. A korcsolyázni vágyókat két jégpálya is várja Sepsiszentgyörgyön.

A közszállítási vállalat Nicolae Iorga úti székháza mellett működik a nagyobbik, hatszáz négyzetméteres pálya, míg a kisebbik, 450 négyzetméteres korcsolyapályát a városi uszoda mellett működtetik. A gyerekek 3 lejt, felnőttek 5 lejt kell fizessenek, mindkét helyszínen korcsolyát is lehet bérelni. A háromszéki sí és korcsolyapályák hétfőn és kedden zárva tartanak.

Kovács Zsolt, Sláger Rádió

Vissza