2015. már. 20.

Európai Kreativitás Napja

Hargita Megye Tanácsa a 9 országot átfogó CreArt program keretében március 20-án harmadjára is megszervezi az Európai Kreativitás Napját. Mint ismeretes, a CreArt program célja a képzőművészet mobilitásának elősegítése, a lokális trendek globális körforgásba való emelése, az ifjúság szakmai motiválása az alkotási folyamatra. A március 20-i program magában foglal egy kiállítást a részt vevő művészek bezsűrizett munkáiból, egy középiskolás diákoknak szóló akcióművészeti programot és két, a diákok tavalyi munkáiból álló kiállítást. 

Kiállítás 

Március 20-án, pénteken 18 órától nyílik fotókiállítás Etéd községi hétköznapok címmel a Gyergyószárhegyi Művelődési Ház Cika termében. Fellépnek Etéd községi iskolások irodalmi műsorral és népdalokkal, a tárlatot megnyitja P. Buzogány Árpád művelődésszervező.

Havi vásár

A vásárlók legközelebb március 21-én, szombaton délelőtt 8 és 14 óra között szerezhetik be a hagyományos székely termékeket a csíkszeredai megyeháza oszlopterében. Hargita Megye Tanácsa ily módon szeretné segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket.

 

Forrás: Hargita Megye Tanácsa sajtószolgálata

Vissza