2015. máj. 28.

A Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetsége tegnap tartotta alakuló ülését Székelyudvarhelyen, ahol egy szándéknyilatkozatba foglalták össze a jövőbeli feladatokat és célkitűzéseket, amelyet 25 alapító tag írt alá. Az alakuló ülést követően sajtótájékoztatót is tartottak a MÜTF Oktatási Központban.

Az elgondolás már rég megszületett, viszont most már konkrét lépésekben halad előre a Székelyföldi Turisztikai Szövetség. Számos konferencia megszervezése után, tegnap a MÜTF Oktatási Központban egy alakuló ülést is tartott a Szövetség, ahol 25 turisztikai szervezet aláírta és jóváhagyta a szándéknyilatkozatban foglaltakat. A szándéknyilatkozatban leírt feladatokban többek között szerepel turizmusfejlesztési célú partnerségek kiépítése, szakmai együttműködés létrehozása és egy egységes arculat kialakítása Székelyföldnek, mint turisztikai desztinációnak. A sajtótájékoztatót a megalakult operatív vezetőtanács 5 tagja tartotta.


A vezetőtanács tagjai közé tartózik Dr. Nagy Benedek, a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa, Pál Zoltán, az Erdélyi Magyar Idegenvezetők Egyesületének az elnöke, Kiss Zsófia, a Szovátafürdő Turisztikai Egyesület képviselője és Horváth Alpár, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozatának egyetemi oktatója.

Az operatív vezetőtanács 5 tagjának mandátuma egészen a szövetség bejegyeztetéséig marad érvényes. A vezetőtanács feladatai között szerepel a szövetség bejegyzése előtt egy működő információs hálózat kiépítése, az alapszabályzat megfogalmazása, a jogi háttér megteremtése és a szövetség működéséhez szükséges finanszírozási alapok megkeresése. A szövetséget idén őszig szeretnék bejegyeztetni.

Forrás: http://sovidek.tv/

Vissza