2015. okt. 05.

A székelyudvarhelyi XXIII. Őszi Vásár rendezvénysorozat  keretében hatodik alkalommal szervezték meg a Székely Termékek Fesztiválját is, amelynek megnyitóját október 2-án tartották a városi parkban.

Orosz-Pál Levente megyei tanácsos, a vásár főszervezője a szervezők nevében köszöntötte az eladókat és vásárlókat, és örömének adott hangot, amiért  Székelyudvarhelyen a térség legnagyobb gazdasági eseményét rendezik meg a hétvégén. Elmondta, 23 évvel ezelőtt az ötletgazda László János úgy gondolta, hogy szükség van egy olyan eseményre és összefogásra, amellyel a térség gazdasági fejlődését elő lehet mozdítani, ez a kezdeményezés pedig a mai napig helytálló, és máig érzik, hogy szükség van ezekre a rendezvényekre.

– Szükség van a standokra, a nemzetközi kiállítókra, az autós bemutatókra, de nagy szükség van azokra a székely őstermelőkre, székely termékeket készítőkre is, akik a térség gazdasági hírnevét öregbítik, elviszik távolra is. Hatodik alkalommal Hargita Megye Tanácsa, annak alintézménye, az agrárkamara, valamint a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal társszervezésével tartjuk meg a Székely Termékek Fesztiválját, évről évre növekszik a termelők száma, akik évről évre rangosabbá teszik az őszi vásár rendezvénysorozatot – emelte ki Orosz-Pál Levente.

Ábrahám Emma, a Hargita Megyei Agrárkamara igazgatója köszöntőjében elmondta, nem kell már bemutatni a termékeket, hiszen azok az évek során pozitívan bemutatkoztak mindenhol, ahová elvitték őket. Az igazgató vásárlásra biztatta a résztvevőket, hogy összefogásban még több munkahelyet tudjanak teremteni a megye lakóinak.

Vissza