2015. dec. 17.

A Bocuse nevével fényjelzett Écully-i képzési központ után, Poitou-Charente térségén a sor hogy a saját Gasztronómiai intézetét létrehozza egy nemzetközileg elismert séf támogatásával.

Valójában, amint néhány hónapja az F&S hírül adta, egy olyan magas szinvonalú vendéglátási projektről van szó, amelyet a Franciaországi Vienne megye és Poitou-Charente régió közösen valósít meg és amelyhez a világhírű francia séf, Joël Robuchon is nevét adta.

 

Az elmúlt hétvégén került sor a turisztikai projekt bemutatására Párizsban.

A Montmorillonban létrehozandó, Joël Robuchon nevével fényjelzett nemzetközi gasztronómiai intézethez kapcsolódó projekt most már véglegesítődni látszik. A gasztronómia ezen magas szinvonalú központja, jelentős turisztikai és gazdasági előnyökkel fog járni, az írás városának és egész Dél-Vienne megyének.

Két héttel ezelőtt, Yves Bouloux, Montmorillon polgármestere és egyben a Községek Egyesületének elnöke, Jean-Pierre Raffarin szenátor és Hugues Lallemand Vienne megye turisztikai ügynökségének igazgatója a kínai Chengduba látogatott, azzal a céllal, hogy megismertessék a létrejövő Joel Robuchon gasztronómiai központot és így is igazolják a helyi közigazgatási szereplők elkötelezettségét a téma iránt.

„Ez az utazás segített előbbre jutni, ami a projekt finanszírozásához szükséges anyagi forrásokat illeti – mondta az előljáró. Egy végleges eredményhírdetésre az elkövetkező hetekben kerülhet sor. Jean-Pierre Raffarinnek nagyon sok kapcsolata van ott és sokat segít azzal, hogy közvetít”

A projekt hivatalos bemutatójára a Párizsi Palais du Luxembourgban november 19-én került sor.

A jelenlegi feladat, már a finanszírozás utolsó részleteit leszögezni. Az építészeti projektet a regionális kulturális igazgatóság javasolta, figyelembe véve, hogy a montmorilloni Maison Dieu felújításához szükség lesz záradékként a műemlékvédelmi szervezetek jóváhagyására is. Az intézet, évi 1500 személy képzésére lesz alkalmas a vendéglátó ipar számára és megközelítőleg 150 - 200 személyt fog foglalkoztatni. Kiegészítés képpen, egy luxus étterem és hotel is helyet kap a komplexumban, a „nemzetközi” klientúra számára akik a francia gasztrónómia és kultúra felfedezésének céljával érkeznek majd ide.

Yves Bouloux polgármester el van ragadtatva az új létesítménytől „Ez egy fantasztikus projekt Montmorillon számára. Nem csak direkt haszon származik belőle, hanem jelentősen hozza fog járulni  a település és a megye hírnevének jobbításához”.

Forrás:

http://www.pourcel-chefs-blog.com/blog1/2015/11/17/institut-international-robuchon-de-la-gastronomie-le-projet-sur-les-rails/

Vissza