2012. dec. 27.

Romániai síterepek és téli sportok ismertetését tűzte ki célul az i-Tour Schi projekt, amelyet harmadszorra szerveznek meg. Az idei akció elindítását Brassóban ünnepelték meg.

Magáncégek illetve a Romániai Idegenforgalmat Népszerűsítő Egyesületek Szövetsége és a brassói Idegenforgalom Fejlődéséért Egyesület közös kezdeményezésére még 2009-ben beindult az i-Tour Schi projekt. Akkor még csak a brassói és a prahova-völgyi síterepekről közöltek hasznos tudnivalókat az érdekeltekkel. Ma már 15 megye 39 téli üdülőhelyéről, összesen 140 sípályáról tudhatnak meg többet a romániai lakosok és a külföldi turisták.

 A közölnivalókat térképeken és szórólapokon juttatják el az ország vendéglátóhelyeire. Fontos azonban az is, hogy a világhálón is megtalálhatók a szükséges információk. Téli üdülőhelyekről, síterepekről, sípályák térképét, téli sportokhoz kapcsolódó információkat találnak a www.i-tour.ro honlapon. Ezen az internetes oldalon megtudható az is, hogy melyik sípályán hány centiméteres hó van pillanatnyilag, milyen az időjárás, tehát érdemes-e odautazni sízni.

A terv kezdeményezői abban bíznak, hogy a nyomtatásban és az interneten közölt információkkal minél több turistát sikerül a sípályákra csalogatniuk. A népszerűsítés célja az is, hogy a februárban kezdődő Európai Fiatalok Téli Olimpiai Fesztiváljának sikerét is megalapozzák.

Petki Judit
Marosvásárhelyi Rádió
http://erdely.ma/turizmus.php?id=134396&

Vissza