2012. dec. 27.

Közel tíz centiméternyi hó hullott Hargitafürdőn. Az előrejelzések szerint egész héten havazásra számíthatnak a Hargita megyeiek, így néhány napon belül beüzemelhetik a sípályákat.

A tél kicsit később köszöntött be a Hargitán, mint ahogy ez eddig megszokott volt. A hideg sem volt tartós, ezért még mesterségesen sem lehetett havat biztosítani a síelni vágyóknak.

- Eddig a kollégáknak nem sikerült a hóágyúval havat produkálniuk, termelniük, mivel hogy olyan meleg volt. De úgy néz ki, hogy a tél beköszöntött Hargitafürdőn, szánkózni meg hógolyózni már bőven lehet, estére lehet, hogy már, az túlzás, hogy azt mondom, hogy sízni, de holnap, holnaputánra már biztos, hogy sízni lehet, hogyha így folytatja – Kristály Péter, hargitafürdői panziótulajdonos.

A síoktatók is várják a nagy havat, hogy beinduljon a téli szezon Hargitafürdőn.

Körülbelül egy 10 centis hó van. Síszezon, hát még kell egy jó duplája legyen, ami, hogy lehessen valamit csinálni, de még lehet, az se elég a nagyobb pályákra. S várjuk, hogy minél többet, most már ne is olvadjon el, legyen jó nagy hó. – mondta ifj. Bíró Tibor, síoktató.

A helyi útkarbantartókat nem lepte meg a hó. Első éjszaka Hargitafürdő felé nehézkes volt a közlekedés. Az AVE Hargita, amely a települések hótalanításával foglalkozik, már készenlétben áll Hargitafürdőn. A magasabb Hargita megyei országutakat azonban nem sikerült teljesen megtakarítani. A Bucsin tetőn például 3 centis hóréteg borítja az úttestet.

Szerkesztő: Imre Krisztina, Márk Boglárka
Operatőr: Laczkó Attila
erdely.tv

http://erdely.ma/turizmus.php?id=131767&cim=indulhat_a_siszezon_a_hargitan_video

Vissza