2012. dec. 27.

A Madarasi Hargita Síközpont információi szerint a Nagy Mihály felső szakaszának kivételével az összes pálya sízhető.

A Nagy Mihály pálya alsó szakaszát is sikerült megnyitni (a Hadak útjától kezdődően) a legmagasabban fekvő magyar sítelepen. Az 1400-1700 méteres tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő Madarasi Hargita Síközpontban a Súgó, a Kicsi Mihály és a Csillagösvény pályák is használhatók, jelenleg a Súgó felvonó, a Nagy Mihály felvonó, és a Súgó bébi felvonók működnek.

A Kis Mihály pályán a tányéros kis felvonó egyelőre nem üzemel, tervek szerint azt január 12-én, szombaton indítják el. A Nagy Mihály felvonóval a "Körpálya" használható, azaz a Csillagösvény - Kicsi Mihály - Súgó Fal útvonal. A Hópark egyelőre nem üzemel, és a Nagy Mihály felső szakaszának megnyitásához is további havazásra várnak.

30-60 cm keményre taposott, jól sízhető, sima hótakaró borítja a pályákat, az utóbbi napokban mintegy 7 centi friss hó hullott. Kb. 30-50 cm a természetes hóréteg vastagsága, a Súgó, a Kicsi Mihály, a Csillagösvény pályákat és a Nagy Mihály alsó szakaszát 30-60 cm keményre taposott hó borítja. A Súgó Fal alatt, valamint a Csillagösvény felső szakaszán van egy-egy rövid szakasz, ahol elvékonyodott a hóréteg. A Nagy Mihály pálya felső szakaszán egyelőre csak a természetes hótakaró van, ezért azt csak az extrém sízés kedvelőinek ajánlják, de figyelni kell a köves részekre.

December 26-tól kezdődően már hétköznapokon is üzemelnek a felvonók - remények szerint egészen márciusig, naponta 10-től 16 óráig. Továbbra is a szentegyházi út használatát ajánlják, bár az ivói utat is takarítják, azt csak terepjáróval közlekedőknek javasolják, a hólánc használata azonban mindkét úton kötelező.

További információk ide kattintva találhatók: webkamera, szállások, folyamatosan frissített hójelentés és helyi időjárás, sípályák, térkép, képgaléria, programlehetőségek, síbérletárak és az utak állapota is napi frissítéssel olvasható, valamint a Madarasi Hargita közösségi oldalán is megtalálhatók.

http://uh.ro/itthon/kozelet/12161-majdnem-az-osszes-palya-sizheto-a-madarasi-hargitan

Vissza