2018. Ápr. 16.

Testi és lelki feltöltődés, kihívás, kikapcsolódás, pihenés. Többek között ezekkel a szavakkal mutatták be a Hargita megyében két útvonalon kiépített Mária Utat. A zarándokút utolsó 100 kilométerén idén pünkösdkor különböző programokkal egybekötött, csoportos  gyalogos, lovas és kerékpáros zarándoklatokhoz csatlakozhatnak az érdeklődők.

2016. már. 18.

Kezdetben számos problémával szembesültek turisztikai területen, ezek közül sokat sikerült megoldani, mert volt bizalom és bár jó úton haladnak, de még nincs minden megoldva – jelentette ki Borboly Csaba megyeelnök a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás csütörtökön, március 17-én tartott közgyűlésén.

2016. már. 14.

A címben szereplő kijelentésre bizonyíték a március 9–13. között zajló berlini nemzetközi turisztikai kiállításon (ITB Berlin - http://www.itb-berlin.de/en/) idén első ízben szerepelő Hargita megye pultja, amely egész Székelyföldet népszerűsítette a külföldi turistáknak.

2016. már. 09.

Első ízben mutatják be Székelyföldet az ITB Berlin nemzetközi turisztikai vásáron március 9–13. között. Erre azáltal nyílik alkalom, hogy a Románia stand Erdély számára külön kialakított részén szerepel majd a Hargita-pult, a Hargita Megye Tanácsa által alapított Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás jóvoltából, amely a megye küldöttségének kiutazását biztosítja.

2016. már. 07.

A budapesti Hungexpo kiállítótérben berendezett 39. Utazás kiállításon 28 ország 350 kiállítója között mutatkozott be Székelyföld. Háromszéket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Hargita megyét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek alapítója Hargita Megye Tanácsa –, Székelyudvarhelyt és környékét a Szinfotour, Csíkszeredát és környékét a Csíkinfo iroda, Gyergyószéket a Gyergyói Turisztikai Egyesület, a Borvizek útját az Aquasic Egyesület kínálta a látogatóknak.

2016. feb. 08.

A világ egyik legelismertebb útikönyve, a Lonely Planet a legjobb térségnek, turisztikai úti célnak Erdélyt tartja, erről szervezett megbeszélést Csíkszék polgármestereivel a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (HKFT) február 4-én, csütörtökön a csíkszeredai megyeházán.

2015. dec. 17.

A Bocuse nevével fényjelzett Écully-i képzési központ után, Poitou-Charente térségén a sor hogy a saját Gasztronómiai intézetét létrehozza egy nemzetközileg elismert séf támogatásával.

2015. dec. 16.

Szászföldi touroperátorokkal, idegenvezetőkkel ismertették Székelyföld, Hargita megye látogatható turisztikai értékeit december 12–14. között, azzal a céllal, hogy a Szászföldön üdülő turisták meghosszabbítsák ittlétüket székelyföldi élményekkel.

2015. dec. 02.

Több mint negyven alkotás érkezett be a Varázslatos Hargita címmel meghirdetett videopályázatra, amelyet a nyár végén hirdetett meg a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, melynek egyik alapító tagja Hargita Megye Tanácsa.

2015. okt. 05.

Hargita megyébe látogatott Szász Zsolt, a Békés Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója, ahol vállalkozásfejlesztési, illetve turisztikai kérdésekről értekezett a megyei elöljárókkal, szakemberekkel.

2015. okt. 05.

A székelyudvarhelyi XXIII. Őszi Vásár rendezvénysorozat  keretében hatodik alkalommal szervezték meg a Székely Termékek Fesztiválját is, amelynek megnyitóját október 2-án tartották a városi parkban.

2015. szep. 23.

Népviseletbe öltözött székely leányok és legények, székelyföldi népi kultúra, gasztronómia, irodalom és humor várta az érdeklődőket szeptember 18. és 20. között az Egerben és Hevesben megszervezett Székelyföld Gyöngyszemei rendezvényen.