07 mar. 2016

În spaţiul expoziţional Hungexpo de la Budapesta a avut loc târgul de turism Utazás la care au participat 350 de expozanţi din 28 de ţări, printre aceştia numărându-se şi reprezentanţa regiunii noastre. Judeţul Covasna a fost reprezentat de Asociaţia pentru Turismul din judeţul Covasna, judeţul Harghita de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, zona Odorheiului şi împrejurimile acesteia au fost reprezentate de Szinfotour, Miercurea-Ciuc - biroul Csíkinfo, Asociaţia Turistică Gheorgheni a reprezentat zona cu acelaşi nume, iar Asociaţia Aquasic a prezentat turiştilor Drumul apelor minerale.

25 aug. 2015

După cum am dat de ştire anterior, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita a lansat un concurs de filme video cu tema „Harghita fermecătoare” care are ca principal obiectiv prezentarea frumuseţilor şi a valorilor naturale şi culturale de pe plaiurile harghitene.

17 aug. 2015

Covasna  a  atras  atenţia  lumii  încă  în  anii  1880.  Apele  minerale  cuconţinut diferit, mofetele, Balta Dracului reprezintă valori ce trebuie exploatateîn continuare, pentru că au efect benefic asupra organismului.

Covasna este staţiune  de  interes  naţional,  iar  Spitalul  de  Recuperare  Cardiovasculară  Dr.Benedek Géza a devenit simbolul oraşului.

24 iul. 2015

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita lansează concursul de (mini)filme video cu tema Harghita fermecătoare”

15 iul. 2015

E a patra oară, când Borsecul Vă trimite o Invitaţiune. Da, în gen nostalgic. La evenimentul din 18-19 iulie aveţi posibilitatea să petreceţi, alături de sute de turişti, care se întorc în staţiunea Borsec special pentru a face o călătorie în timp de-a binelea. Se numeşte: Borsec Fest – Festivalul Nostalgic. 

15 iul. 2015

6 kilometri, jumătate de oră de urcat pe munte sau 15 minute de coborât cu maşina, despart marele centru de olărit Corund de satul Fântâna Brazilor. Din sat, încă puţin şi suntem ajunşi într-un loc pe cât de misterios, pe atât de interesant şi bine amenajat, un relict de pe vremea glaciaţiunii aşezat fix deasupra unui mic lac apărut în platoul unui vulcan: Tinovul Fântâna Brazilor.

25 iun. 2015

Crucea Roşie a Judeţului Harghita, va organiza  în vara, din nou,  la Sântimbru-Băi, serviciul de prim ajutor, împreuna cu voluntarii săi. În lunile iulie şi august vor fi prestate aceste servicii la centrul Crucii Roşii din Sântimbru-Bai, dar nu pe parcursul a 24 h.

16 iun. 2015

România a atras cu peste 20% mai mulţi turişti din Ungaria în destinaţiile balneo în primele luni ale anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere fiind pe zona Praid, conform unui studiu efectuat de un site de rezervări hoteliere online, remis luni AGERPRES.

04 iun. 2015

Reţeaua Europeană de Turism Cultural (ECTN) a lansat competiţia pentru desemnarea „Destinaţiei Turistice Culturale Durabile 2015”, la Bruxelles, în data de 26 Mai 2015. Acest premiu se adresează tuturor destinaţiilor turistice din Europa, fiind atât în beneficiul destinaţiilor, al comunităţilor, afacerilor, cetăţenilor, cât şi în beneficiul vizitatorilor.

16 apr. 2015

Cu ocazia Zilei Pământului, Consiliul Judeţean Harghita - Agenţia de Management Energetic organizează un concurs de fotografie.

31 mar. 2015

S-au trimis în cadrul concursului de proiecte Bucuriile iernii, organizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară Harghita peste două sute de fotografii. acestea prezintă peisaje de iarnă, evenimente şi obiceiuri specifice acestui anotimp. Scopul acestui proiect a fost realizarea unor fotografii de calitate care să poată fi folosite în cadrul unui catalog tematic şi în editarea broşurilor de programe ale asociaţiei.