07 mar. 2016

În spaţiul expoziţional Hungexpo de la Budapesta a avut loc târgul de turism Utazás la care au participat 350 de expozanţi din 28 de ţări, printre aceştia numărându-se şi reprezentanţa regiunii noastre. Judeţul Covasna a fost reprezentat de Asociaţia pentru Turismul din judeţul Covasna, judeţul Harghita de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, zona Odorheiului şi împrejurimile acesteia au fost reprezentate de Szinfotour, Miercurea-Ciuc - biroul Csíkinfo, Asociaţia Turistică Gheorgheni a reprezentat zona cu acelaşi nume, iar Asociaţia Aquasic a prezentat turiştilor Drumul apelor minerale.

Regiunea noastră reprezintă un punct de destinaţie pentru turiştii din Ungaria, acest fapt putând fi constatat şi după numărul de persoane prezente la stand. Reprezintă programe de interes şi în acest an Ziua celor o mie de fete secuience, pelerinajul organizat cu ocazia Rusaliilor la Şumuleu-Ciuc, programele de cazare şi petrecere a timpului liber în mediul rural, turismul balnear, respectiv destinaţiile culturale. Miile de pliante, cataloage prin intermediul cărora se fac cunoscute ofertele turistice ale zonei, aproape că au fost insuficiente.
Multe persoane sunt interesate de existenţa campingurilor, posibilitatea acestui tip de cazare nefiind exploatată în zona noastră, chiar dacă aceasta ar fi posibilă în numeroase locaţii din regiune. Participarea la expoziţiile de profil este importantă deoarece oferă posibilitatea de evaluare a nevoilor de pe piaţa şi de găsire a modalităţilor de a răspunde acestora.
La stand, cei interesaţi au putut degusta apă minerală şi au putut afla că regiunea noastră este tărâmul apelor minerale, dispunând de asemenea de numeroase opţiuni de tratament.
Organizarea Festivalului Secuiesc, a cărui primă ediţie a avut loc anul trecut este aşteptată şi în acest an şi va fi o nouă ocazie de prezentare a produselor secuieşti.
Regiunea este prezentă cu regularitate la târgurile de turism de la Bucureşti şi Budapesta, iar standul acesteia se bucură de mare popularitate. Consiliul Judeţean Harghita sprijină prezenţa la aceste întâlniri de profil, dezvoltarea turismului local, sustenabilitatea turismului regional. În acest sens s-a elaborat şi strategia de turism a Consiliului Judeţean Harghita.

Înapoi