Asociația noastră este partener în cadrul proiectului Discover Europe Heritage.
Despre proiect:
- Titlul proiectului: Discover European Heritage
- Program: Erasmus+
- Tipul apelului: Schimb de experiență: Schimb de tineri (KA152-YOU)
- Durata proiectului: 01.01.2024 - 31.12.2024
- Durata schimbului de tineri: 8-17. august 2024
- Locul de desfășurare: Balatonszemes, Ungaria
- Coordonator și țări participante: The bettermaking Ifjúsági Alapítvány (Ungaria), România, Spania, Cehia, Polonia
- Obiectivele proiectului:
- Participanții să învețe despre propria lor cultură națională și despre cultura europeană învățând unii de la alții,
- Să învețe despre metodologia traseului de povești și cum îi ajută aceasta să își prezinte cultura,
- Să învețe despre cântecele populare, poveștile populare, dansurile populare și tradițiile culturilor română, spaniolă, maghiară, cehă și poloneză.
Activitățile proiectului:
- Pentru a crea un spațiu sigur, prima și a doua zi a schimbului au constat în jocuri de familiarizare și team-building, stabilirea regulilor și discuții privind așteptările, temerile și obiectivele de învățare, conduse de echipele naționale, partenerii și facilitatorii oferind sprijin atunci când a fost necesar.
- Serile au fost întotdeauna despre reflecția asupra călătoriei de învățare, iar după cină, în fiecare seară, o națiune diferită și-a prezentat cultura, dansul, mâncarea etc. Atunci când nu era o seară internațională, tinerii puteau să joace jocuri de societate sau să coasă eco-sacoșe.
În a doua zi a mobilității, tinerii și-au creat propria poveste, ceea ce i-a ajutat să se cunoască mai bine, dar i-a și pregătit puțin pentru gândirea poveștilor. După aceea, li s-a prezentat teoria cercului de povești a lui Dan Harmon și apoi au continuat cu țesutul poveștilor, unde și-au dezvoltat abilitățile de improvizație și creativitatea. - Începând cu a treia zi a schimbului, tinerii au experimentat cum este un traseu al poveștilor, care sunt elementele sale și apoi au discutat împreună despre ceea ce au învățat. Apoi, începând cu zilele următoare, au creat propriul lor traseu de basme, prezentând cine a adus ce basme populare, tradiții populare, cântece și dansuri populare și discutând despre cum ar putea combina și utiliza aceste elemente.
- În cea de-a cincea zi, a avut loc o evaluare intermediară a schimbului de tineri, în cadrul căreia participanții au oferit feedback cu privire la întregul proces, la experiențele și trăirile lor.
- În prima jumătate a celei de-a șasea, a șaptea și a opta zile, participanții au încercat traseele de basm ale celorlalți.
La sfârșitul mobilității, au fost rezumate rezultatele învățării, au fost elaborate procesul Youthpass și planul de diseminare, urmate de un rămas bun și de încheierea schimbului de tineri.
Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană.