Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Building and Linking Roots (január 17.)

Kollégáink online csatlakoztak a ROOTS (Building and Linking Roots) Erasmus+ projektünk második nemzetközi találkozójhoz, amelyre 2023. január 17-én került sor, és a helyszíne Lousada (Portugália) volt.

A projekt célja, hogy a fiatalok megismerjék a résztvevő országok kultúrájának gyökereit, és hogy lássák, hogy ezek mindegyike egymás mellett létezik és hatással van egymásra. Nemcsak a történelem egy része tárul fel számukra a projektnek köszönhetően, hanem a művészet által elsajátítható sajátos elemeket (zene, tánc, költészet stb.) is megismerik, miközben kreativitásukat fejlesztik. A projektnek köszönhetően tudatosíthatják a kultúrák közötti párbeszéd fontosságát egy toleráns, empatikus és tisztelettudó társadalom elérése érdekében. Továbbá képesek lesznek továbbadni a tanultakat a környezetüknek (család, barátok, osztálytársak). 

Fő célkitűzéseink megvalósítása érdekében 3 projekteredményt fogunk megvalósítani: 

  1. Módszertani útmutató a kulturális workshopokhoz
  2. Kulturális workshopok
  3. Online platform

Koordinátor: Giovani Per l'Europa (Olaszország)

Partnerek: Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Románia), Ayuntamiento de Purchena (Spanyolország), APDI Group (Spanyolország), Município de Lousada (Portugália)

További információk: buildingroots.eu

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.