Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Building and Linking Roots - Hogyan készítsünk csoportos koreográfiát

A Building and Linking Roots projekt keretében modern tánc workshopot szerveztünk július 11-én. A "How to make a group choreography" programon a résztvevők alapvető modern tánctechnikákat, relaxáló mozgásformákat és koordinációs gyakorlatokat sajátítottak el. A workshopról videós tananyag készült.

A projektpartnerek havonta tartanak online megbeszéléseket, hogy egyeztessenek a projektfeladatok előrehaladtáról és a további lépésekről. A projekt célja, hogy a fiatalok megismerjék a résztvevő országok kultúrájának gyökereit, és hogy lássák, hogy ezek mindegyike egymás mellett létezik és hatással van egymásra. Nemcsak a történelem egy része tárul fel számukra a projektnek köszönhetően, hanem a művészet által elsajátítható sajátos elemeket (zene, tánc, költészet stb.) is megismerik, miközben kreativitásukat fejlesztik. A projektnek köszönhetően tudatosíthatják a kultúrák közötti párbeszéd fontosságát egy toleráns, empatikus és tisztelettudó társadalom elérése érdekében. Továbbá képesek lesznek továbbadni a tanultakat a környezetüknek (család, barátok, osztálytársak).

Koordinátor: Giovani Per l'Europa (Olaszország).
Partnerek: Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Románia), Ayuntamiento de Purchena (Spanyolország), APDI Group (Spanyolország), Município de Lousada (Portugália).

További információk: buildingroots.eu.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.