Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

EuroCluster Rural Tourism - Bemutató

2023. augusztus 10-én került sor az EU Rural Tourism projekt keretében szervezett online eseményünkre, ahol részletesen ismertettünk a turisztikai vállalkozók számára meghirdetett pályázati felhívást. 

A projekt a COSME program (a vállalkozások versenyképességét és a kis- és középvállalkozásokat segítő program) támogatásával valósul meg.

A projekt általános célja a "vidéki turizmus" alapvető jövőképének, célkitűzéseinek és működési struktúrájának kialakítása egy európai szintű klaszter létrehozásával:

  • együttműködési mechanizmus létrehozása a regionális turisztikai klaszterek, a vidéki turizmus szakmai szervezetei, a helyi fejlesztési ügynökségek és a vidéki turizmus területén működő transznacionális tudáshálózatok összekapcsolásával;
  • legalább 15 országban, legalább 190 olyan kis- és középvállalkozásból álló hálózat létrehozása, amelynek tagjai a digitális és zöld átalakulás terén képzésben/továbbképzésben részesülnek;
  • fejlett vidéki turisztikai szolgáltatások életképes transznacionális hálózatanák létrehozása, amelynek hatása érzékelhető lesz a piacon, és elegendő választékot biztosít a nemzetközi kereslet számára. Ezt a jövőben felfelé lehet bővíteni az általános koncepciók, módszertanok és a projekt során szerzett tapasztalatok alapján.

A projekt koordinátora a Venetian Cluster (Olaszország).

Partnerek: Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Románia), Narodni Klastrova Asociace (Cseh Köztársaság), Euracademy Association (Görögország), Ruraltour - Federation Europeenne de Tourisme Rural (Franciaország), Asociacion Cluster de Turismo Sostenible De Aragon (Spanyolország).

Projektazonosító: 101074557