Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Living the 20 – Europe in your life

2023. február 7-én került sor a Living the 20s projektünk „Europe in your life” című workshopjára, amelynek keretében az idős és fiatal generáció tagjai találkoztak és arról beszélgettek, hogy mit jelent számukra európai állampolgárnak lenni, hogyan élik meg, hogy az ország tagja az EU-nak, illetve hogyan látják a unió jövőjét.

Köszönjük Bartis Erika tanárnőnek, hogy elhozta a diákjait az eseményre.

Az eseményen részt vett a Care2Travel képviselője és két önkéntese is, és részletesen meséltek a fiataloknak az önkéntességről és az elérhető lehetőségekről. Ezúton is köszönjük ezt nekik. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük Kocsis György úrnak, hogy megtisztelte az eseményt a jelenlétével és értékes hozzászólásaival.

A projekt célja tanulási szinergiák létrehozása az idős és a fiatal generáció tagjai között, a projektben résztvevő partnerek településein. Egy fiktív szereplő narratív szálát követve olyan multikulturális és generációk közötti műhelymunkák szervezésére kerül sor a projekt keretében, amelyek segítségével fiatalok és idősek egyaránt erősíthetik a multikulturalizmust, ezzel elősegítve a kölcsönös tiszteletet. 

A projekt koordinátora a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás. 

Partnerek: Ayuntamiento de Purchena és APDI Group (Spanyolország).

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.