Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Revision – Remembering the past, envisioning the future – Tell your story verseny

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) a Revision – Remembering the past, envisioning the future projekt keretében esszéíró versenyt hirdet középiskolás diákok és egyetemi hallgatók részére (14–25 év), amelynek témája a II. világháború.

A verseny résztvevőinek feladata:

· hogy információkat gyűjtsenek a második világháború történéseiről olyan személyektől, akik éltek a háború időszakában, vagy szüleiktől, nagyszüleiktől hallottak személyes történeteket,
· majd ezeket a történeteket figyelembe véve gondolkodjanak el azon, hogy hogyan képzelik el az ideális jövőt, és milyen szerepe lehet ebben a jövőképben az Európai Uniónak,
· és mindezt fogalmazzák meg egy minimum 3, maximum 5 oldalas esszében.

Lehetőség van videófelvételek vagy fotók csatolására is olyan képekről, képeslapokról, levelekről stb., amelyek a II. világháború idején készültek.

A beérkezett munkákat egy háromtagú zsűri fogja értékelni.

Az első négy helyezett a projekt keretében résztvevő országok valamelyikébe utazhat, ahol három napot tölthet el ingyenesen, teljes ellátással, és röviden, 10-15 percben be kell mutatnia a munkáját.

  • Első helyezett – Portugália
  • Második helyezett – Olaszország
  • Harmadik helyezett – Lengyelország
  • Negyedik helyezett – Albánia

Az esszéket az adiharghita@hargitamegye.ro e-mail-címre várjuk PDF formátumban. Megkérünk minden jelentkezőt, hogy a levél tárgyába írja a Revision szót, az esszét tartalmazó fájl neveként pedig adja meg a saját nevét és a pályamunkája címét (nev_essze cime).

Az esszé formai követelményei: A/4 papírméret, 25 mm-es margóbeállítás (jobb, bal, alul, felül), Times New Roman 12 pt., sorkizárt igazítás, 1.5 sorköz.

Beküldési határidő: 2019. október 31.
Eredményhirdetés: 2019. november 15.