Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

SURE to Tourism

Kollégáink szeptember 29-30. között képviselték egyesületünket Valenciában (Spanyolország) a SURE to Tourism (Sustainability as a Recovery Tool for Small Tourism Businesses: Environmental & Social Responsibility in Tourism) Erasmus+ projekt nemzetközi találkozóján.

A projekt célja olyan eszközök támogatása, amelyek gazdasági és környezetvédelmi szempontokat egyaránt figyelembe véve a vendéglátóipar zöld fellendülésének elősegítését célozzák, lehetőséget teremtve a COVID-19 világjárvány utáni újraindításra, a zöld fellendülést támogató új elvek és eszközök kidolgozásán keresztül.

 

Megjelent a SURE to Tourism Erasmus+ projektünk második sajtóközleménye, amelyben röviden összefoglaltuk az eddigi tevékenységeket.

A partnerek fókuszcsoportos interjúk segítségével minden résztvevő országban felmérték a turizmus területén tevékenykedők ismereteit a fenntartható turizmus és a zöld gyakorlatok fogalmával kapcsolatban, illetve azt, hogy ezeket alkalmazzák-e a tevékenységeik során. Arra a kérdésre is keresték a választ, hogy hogyan segíthetik a célcsoport fejlődését a tervezett projekteredmények. Mindezek alapján elkészültek az egyes országokra vonatkozó elemzések, és a partnerek hozzákezdtek a digitális készségkártyák elkészítéséhez, amelyek elengedhetetlenül fontosak az elsajátítandó készségek körének meghatározásához a képzési anyagok kifejlesztése előtt.

 

A projekt koordinátora a bulgáriai South-West University Neofit Rilski. Egyesületünk partnerként vesz részt a projektben, amely az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Projektazonosító: 2021-1-BG01-KA220-VET-000029619