Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Sikeren zajlott a Youth for Sustainable Living ifjúsági cserénk

Április 6-14. zajlott a Youth for Sustainable Living című ifjúsági cserénk Homoródürdőn, magyarországi, szlovák, spanyol és erdélyi fiatalok vettek részvételével. A projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható életmód fontosságára világunk jövője szempontjából, és segítsen a fiataloknak, hogy újra kapcsolatba kerüljenek a természettel, elősegítve a természeti erőforrások fenntartható használatát, olyan egyszerű tevékenységek révén, mint például a helyi, friss alapanyagokból való főzés, vagy természetes kozmetikumok készítése.

A projekt koordinátora: Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

A projektben részt vevő szervezetek: Vidéken Jó Alapítvány (Magyarország), SYTEV - Slovak Youth for Traveling, Education and Volunteering (Szlovákia), Fundación General de la Universidad de Burgos (Spanyolország) és a GOD NGO/ Сдружение ГОД /Global Organization for Development (Bulgaria).

Hálásak vagyunk a partnereinknek, hogy kitartó munkájuknak köszönhetően eredményesen valósulhatott meg az ifjúsági csere. Szintén köszönet Benedek Berni és Benedek Zsolt koordinátoroknak, akik nagyszerűen vezették le a programot.

Külön köszönet a Határátlépők Egyesületnek, Fröhlich Orsinak (My Petite Csíkszereda), Haba Tündének és Szőcs Elődnek a tartalmas és érdekes műhelymunkákért, amelyek keretében a résztvevők az élet többféle területére vonatkozóan tanulhattak a fenntarthatóságról

A projekt az Erasmus+ program támogatásával valósult meg.