Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Színházi műhelymunkák Hargita megyében

A Theatre of Legends - Theatre for Youths Erasmus+ projekt keretében 2023. június 19-23. között szervezzük meg első workshopunkat Csíkszeredában, ahol spanyol és romániai fiatalok vesznek részt, és a projekt keretében elkészített módszertani útmutató alapján színházi technikákat tanulnak meg helyi legendák segítségével.

A projektről és a műhelymunkákról:

  • A projekt fő célja, hogy rávilágítson a színház, mint nevelési eszköz fontosságára a fiatalok számára, új technikák kifejlesztésével, amelyek segítenek nekik személyiségük különböző értékeinek feldolgozásában.
  • A résztvevő szervezetek országainak vagy városainak különböző legendáit fogjuk felhasználni, ami segít felfedezni az egyes helyek néhány jellegzetességét és érdekességét, a létrejövő transznacionális tapasztalatokkal együtt.
  • Az útmutató célja, hogy a pedagógusok és ifjúsági vezetők számára hasznos eszközt nyújtson a színházi technikák fiataloknak történő tanításához.
  • A fő célcsoport: ifjúsági és egyéb egyesületek, önkormányzatok és ifjúsági vezetők, akik fiatalokkal dolgoznak, és a színház eszközeivel szeretnének a fiatalokkal oktatási és multikulturális témákban dolgozni.
  • A workshopok angol nyelven kerülnek megrendezésre.

A workshop fő témája a Szent Anna-tó legendája lesz, ezért június 19-én, hétfőn kirándulni megyünk a Mohos-tőzegláphoz és a Szent Anna-tóhoz, ahol az idegenvezető részletesen elmeséli ezek történetét, beleértve a legendát is. Így a spanyol és a helyi résztvevők kevésbé kötött keretek között ismerhetik meg egymást.

Résztvevők:

  • 14-18 évesek,
  • motiváltak a tevékenységben való részvételre, és érdeklődnek a javasolt téma iránt,
  • vállalják, hogy a tanult ismereteket, attitűdöket és képességeket megosztják másokkal, és hogy a projekt minden szakaszában aktívan részt vesznek.

Részletes program ITT.

JELENTKEZNI ITT LEHET: https://bit.ly/3Nrfb4p

Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal: adiharghitaprojects@gmail.com.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Koordinátor: ADI Harghita

Partnerek: Ayuntamiento de Purchena és APDI Group.

Projektazonosító: 2021-1-RO01-KA210-YOU-000031067.