Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

The European Network for the Promotion of Culinary and Proximity Tourism in Rural Areas – Szeptember

Szeptember 11-én workshopot tartottunk a Culinary and Proximity Tourism Erasmus+ projekt keretében, amelyen a projektpartnereink vettek részt. Az online eseményen bemutattuk a Visit Harghita marketingtevékenységét, mint jó példát a közelségi- és kulináris turizmus népszerűsítésében.

Szeptember 27-én tájékoztató eseményt szerveztünk a székelyudvarhelyi Septimia Resort-ban. A Turizmus Világnapja alkalmával megtartott egynapos konferencián bemutattuk a projekt céljait és eredményeit.

Ezúton is örömmel jelentjük be, hogy a projekt részeként elkészült az online gasztroturisztikai képzésünk, amelyet turisztikai vállalkozások, szervezetek és szakemberek számára dolgoztunk ki. Egy olyan digitális tanfolyamot készítettünk külföldi partnereinkkel, amely által a turisztikai egységek és szervezetek növelni tudják kapacitásukat a kulináris és a belföldi turizmus terén. A tanfolyam díjmentes, és regisztrációt követően minden érdeklődő számára elérhető szeptember 1-jétől a gastronomytourism.eu weboldalon.

A képzés tartalmaz szakemberek által összeállított bemutató videókat, számos európai esettanulmányt és kvízeket a fontosabb ismeretek rögzítéséhez. A tananyag a következő témákra oszlik: élelmiszer-pszichológia, az élelmiszerek neuromarketingje, a gasztroturizmus fejlesztése, etikus marketing a gasztroturizmusban, gasztrotúra lehetőségek, a belföldi turizmus fejlesztése.

A projekt célja egy rugalmas eszközkészlet átadása a vidéki turizmus területén tevékenykedő kis- és középvállalkozások számára, az igényeiknek megfelelő szakképzési lehetőségek biztosításával, hogy az európai zöld megállapodás szabályainak és iránymutatásainak megfelelően növelni tudják kapacitásukat a kulináris és a belföldi turizmust illetően.

A projekt koordinátora a franciaországi Pole Metropolitain Pour L'entrepreneuriat, Le Carburateur.

A projekt az Erasmus+ program támogatásával valósul meg.