Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Theatre of Legends - Theatre for Youths - Csíkszereda

A Theatre of Legends - Theatre for Youths Erasmus+ projekt első workshopját június 19–23. között szerveztük meg Csíkszeredában. Az eseményen spanyol és romániai fiatalok vettek részt, akik az első napon a Mohos-tőzegláp és a Szent Anna-tó legendájával ismerkedtek meg. A második napon a fiatalok játszva tanultak különböző színházi technikákat, ismerkedtek egymással és önmagukkal. A színházi workshopunk harmadik napján új és izgalmas kihívások várták a résztvevőket. Improvizációs technikákat, színházi játékokat, karakterelemzési és dramaturgiai technikákat tanultak. Az esemény további részében feldolgozták és bemutatták a Szent Anna-tó legendáját.

A projekt keretében június 20–21-én egyeztettek a partnerek az eddig megvalósult tevékenységekről és a szeptemberre tervezett spanyolországi műhelymunkáról.

A Theatre of Legends - Theatre for Youths Erasmus+ projekt célja, hogy kiemelje a színház, mint a fiatalok nevelési eszközének fontosságát, olyan új technikák kifejlesztésével, amelyek segítenek a résztvevők személyiségének különböző értékein dolgozni. Az egyik prioritás, amivel foglalkozni szeretnénk a sokszínűség, a különböző kultúrák megismerésének és tiszteletének fontossága, ehhez a résztvevő szervezetek országainak vagy városainak különböző legendáinak bemutatását fogjuk használni, ami segít felfedezni az egyes helyek néhány jellegzetességét és érdekességét, a kialakuló transznacionális tapasztalatokkal együtt. 

Projekttevékenységek:

  • A1 - Módszertani útmutató fiataloknak szóló színházi technikákhoz
  • A2 - Színházi workshopok - Hargita, Románia
  • A3 - Színházi workshopok - Purchena, Spanyolország

Koordinátor: ADI Harghita

Partnerek: Ayuntamiento de Purchena és APDI Group.

A projekt megvalósítását az Európai Unió támogatja.

Támogatói szerződés száma: 2021-1-RO01-KA210-YOU-000031067.