Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Theatre of Legends - Theatre for Youths - Purchena

A Theatre of Legends projektünk keretében szeptember 16–23. között szerveztük meg a második workshopunkat, amelynek helyszíne Purchena (Spanyolország) volt. A Hargita megyei és spanyol fiatalok egy héten keresztül színházi technikákat tanultak helyi legendák segítségével.

Szeptember 22-én egy záróelőadáson mutatták be az általuk feldolgozott spanyol legendát. Szeptember 20-án a partnerekkel Spanyolországban egyeztettünk a további projektfeladatokról.

A Theatre of Legends - Theatre for Youths Erasmus+ projekt célja, hogy kiemelje a színház, mint a fiatalok nevelési eszközének fontosságát, olyan új technikák kifejlesztésével, amelyek segítenek a résztvevők személyiségének különböző értékein dolgozni. Az egyik prioritás, amivel foglalkozni szeretnénk, a sokszínűség, a különböző kultúrák megismerésének és tiszteletének fontossága, ehhez a résztvevő szervezetek országainak vagy városainak különböző legendáinak bemutatását fogjuk használni, ami segít felfedezni az egyes helyek néhány jellegzetességét és érdekességét, a kialakuló transznacionális tapasztalatokkal együtt.

Projekttevékenységek:

  • A1 - Módszertani útmutató fiataloknak szóló színházi technikákhoz
  • A2 - Színházi workshopok - Hargita, Románia
  • A3 - Színházi workshopok - Purchena, Spanyolország

Koordinátor: ADI Harghita

Partnerek: Ayuntamiento de Purchena és APDI Group.

A projekt megvalósítását az Európai Unió támogatja.

Támogatói szerződés száma: 2021-1-RO01-KA210-YOU-000031067.