Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Youth for sustainable living - ifjúsági csere Romániában

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) projektjének keretében 35 fiatal vesz részt egy ifjúsági cserén. A program helyszíne Homoródfürdő. A projektben résztvevő szervezetek: a magyarországi Vidéken Jó! Alapítvány, a szlovák Slovak Youth for Traveling, Education and Volunteering, a bolgár Global Organization for Development és a spanyol Fundación General de la Universidad de Burgos.

A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható életmód fontosságára világunk jövője szempontjából, és segítsen 35 fiatalnak 5 különböző európai országból, hogy újra kapcsolatba kerüljenek a természettel, elősegítve a természeti erőforrások fenntartható használatát, olyan egyszerű tevékenységek révén, mint például a helyi, friss alapanyagokból való főzés, gyógynövények gyűjtése kiránduláson, természetes kozmetikumok és tisztítószerek készítése stb.

Célunk, hogy közelebb hozzuk a fiatalokhoz a mindennapi problémákat, felhívjuk a résztvevők figyelmét a felelősségükre, és közösen találjunk olyan megoldásokat, amelyek segíthetnek nekik a saját életükben, hogy elsajátítsák a környezetbarát életmód lépéseit.

A projekt az Erasmus+ program támogatásával valósul meg.