Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita

ADI Harghita

Despre noi

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (A.D.I. Harghita) a fost fondată în anul 2009, la inițiativa Consiliului Județean Harghita, și prin asocierea cu a 36 U.AT.-uri (comune, orașe și municipii). În prezent asociația are 50 membri (lista membrilor se poate găsi în Statutul anexat).

Scopul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita este formarea și menținerea unor cooperații pe termen lung cu primăriile din județ, precum și organizațiile profesionale și operatorilor din domeniul turismului, desfășurarea programelor regionale, naționale și internaționale care au ca scop dezvoltarea și promovarea turismului, precum și menținerea, valorificarea culturii, valorilor tradiționale și mediului înconjurător. În același timp, scopul asociației este protecția mediului, promovarea turismului local, județean, și lansarea unor servicii care contribuie la dezvoltarea acestui sector de activitate deosebit de importantă în procesul de dezvoltare economică al județului Harghita și nu numai.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita

Obiecte principale de activitate:

  • dezvoltarea și promovarea turismului prin facilitarea accesului la oportunități de dezvoltare a operatorilor în domeniul turismului; dezvoltarea suportului instituțional în sectorul turistic; organizarea târgurilor, expozițiilor, conferințelor turistice; realizarea publicațiilor; participare la proiecte tematice (ex. Via Mariae) și popularizarea turismului religios și cultural, etc.;
  • ocrotirea, amenajarea și promovarea zonelor protejate prin realizarea de studii, cercetări, administrarea zonelor protejate, dezvoltarea de programe și proiecte în domeniul turismului sustenabil.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita participă la numeroase programe în calitate de co-organizator, și în plus față de acestea, are și evenimente proprii, precum:

  • Olimpiada Nebunilor – este o oportunitate unică de a promova județul Harghita. Se pot înscrie în competiţie toate acele persoane care au un atelaj care face posibilă alunecarea pe pârtie. Ideea principală a olimpiadei de la Băile Harghita este construirea de atelaje cât mai ingenios posibile cu ajutorul cărora concurenții să alunece pe pârtia Csipike, din Harghita Băi. Prima ediție a acestui eveniment a fost organizată în urmă cu paisprezece ani, în 2001, de către Star Rádió din Miercurea-Ciuc.
  • Festivalul Gastronomic „Székely Ízek” – festivalul a fost organizat pentru prima dată în 2017 ca parte a Zilelor orașului Miercurea Ciuc. Scopul evenimentului este promovarea valorilor locale și a gastronomiei secuiești celor interesați. Unitățile de catering din Ținutul Secuiesc participă la acest eveniment, care concurează în fiecare an pentru premiului Festivalul Gastronomic „Székely Ízek”. Pe lângă gustările delicioase, participanții sunti invitați de către organizatori la mai multe concerte și degustări de vinuri.

Începând cu 2018, A.D.I. Harghita organizează conferințe și instruiri profesionale care ajută munca, informarea și dezvoltarea persoanelor care lucrează în domeniul turismului și care sunt interesate de turism.

Asociația noastră este însărcinată cu gestionarea, întreținerea și popularizarea aplicației și site-ului ”Visit Harghita”, care a fost implementat de Consiliul Județean Harghita și cofinanțat de Uniunea Europeană ca parte a proiectului INSiGHTS International Danube. Aceasta este singura platformă care răspunde la toate întrebările pe care trebuie să le cunoască un turist înainte de a vizita județul Harghita.

În viitor asociația noastră este interesată și dorește să participe în mod direct sau indirect la implementarea unor proiecte de dezvoltare de infrastructură de bază care să creeze un mediu propice dezvoltării sectorului turistic, care prin implementarea unor programe de promovarea obiectivelor turistice, al patrimoniului cultural și al ariilor protejate, să aducă Județul Harghita în rândul regiunilor dezvoltate din punct de vedere al destinațiilor turistice și nu numai.

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru!

Membrii echipei

Array

Szabó Károly

Director executiv
Call Contact
Array

Mezey Zsolt

Manager proiect
Call Contact
Array

Molnár Sándor


Call Contact

Array

Márton Júlia Dalma

Referent turistic
Call Contact
Array

Székely Zelma

Specialist Fonduri Nerambursabile
Call Contact
Array

Páll Zelinda

Specialist PR Marketing
Call Contact
Array

Antal Imola

Manager proiect
Call Contact
Array

Kolozsváry Tímea

Contabil
Call Contact
Array

Biró Róbert

Asistent manager proiect
Call Contact