Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

ADI Hargita

Rólunk

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Hargita ADI) 2009-ben jött létre Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére és 36 önkormányzat tagsága révén. Jelenleg 50 önkormányzat támogatásával működik.

 

A Hargita ADI célja hosszútávú együttműködések létrehozása és fenntartása a megye önkormányzataival és a turizmus területén tevékenykedő szervezetekkel, nemzeti és nemzetközi projektek lebonyolítása, amelyek a turizmus fejlesztését, a kultúra és a környezet megőrzését célozzák. A társulásnak ugyanakkor célja a környezet védelme, a megyei turizmus népszerűsítése, valamint ezek fejlesztéséhez kapcsolódó szolgáltatások elindítása.

Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

Főbb tevékenységeink:

  • turizmusfejlesztés és -népszerűsítés (fejlesztési lehetőségekhez való hozzáférés elősegítése a turizmus szereplői számára; intézményi keretek fejlesztése a turisztikai szektorban; vásárok, kiállítások, turisztikai konferenciák szervezése; kiadványok készítése; tematikus projektekben való részvétel (pl. Mária út) és a vallási és kulturális turizmus népszerűsítése stb.)
  • védett területek menedzsmentje (tanulmányok, kutatások készítése; védett területek adminisztrációja; programok és projektek fejlesztése a fenntartható turizmus területén)

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás több programban is társszervezőként vesz részt, emellett pedig saját rendezvényekkel is rendelkezik, mint:

  • Kerge Olimpia
  • Székely Ízek Gasztronómiai Fesztivál

2018-tól a Hargita ADI konferenciákat és képzéseket is szervez, amelyek segítik a turizmusban dolgozók, és a turisztika iránt érdeklődő személyek munkáját, informálódását, fejlődését

Egyesületünk feladata továbbá a Hargita Megye Tanácsa által megvalósított Visit Harghita alkalmazás és webhely kezelése, fenntartása és népszerűsítése, amely az INSiGHTS International Duna projekt részeként az Európai Unió társfinanszírozásával jött létre.
Ez az egyetlen platform, amely összegyűjti mindazt az információt, amelyre a Hargita megyébe látogató turistáknak szükségük lehet.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A csapat

Array

Szabó Károly

Ügyvezető igazgató
Call Contact
Array

Mezey Zsolt

Projektmenedzser
Call Contact
Array

Molnár Sándor


Call Contact

Array

Márton Júlia Dalma

Turisztikai szakreferens
Call Contact
Array

Székely Zelma

Pályázatíró
Call Contact
Array

Páll Zelinda

Marketingkommunikációs
Call Contact
Array

Antal Imola

Projektmenedzser
Call Contact
Array

Kolozsváry Tímea

Könyvelő
Call Contact
Array

Biró Róbert

Projektmenedzser-asszisztens
Call Contact